Izgubila sam se tokom godina medju prljavim sudovima, korpom veša za peglanje, jutarnjom jurnjavom na posao i poslepodnevnom trkom do supermarketa i do kuhinjskog atara... Izgubila sam svoj osmeh, svoje želje i htenja... i izgubila sam muža - ili je on izgubio mene gledajući kako da lakše prebrodi inflaciju, rat, smenu rukovodstva u firmi, fudbalske utakmice, političke emisije, predizborne kampanje i izbore, natezanje para od prvog do prvog...
Uglavnom, naša velika, neopevana ljubav se pretočila u preživljavanje i otudjenje... I nismo mi bili jedini ali nas je najviše bolelo... bar mene! On nikada nije pokazivao da sam mu potrebna - sem za kućevne poslove a ja više nisam htela da budem samo kućna pomoćnica.... znala sam da vredim više - i htela sam više od pogleda koji je prekorevao jer nisam oprala sudove, od huktanja jer ne može da nadje baš odredjenu košulju, od razdvojenih godišnjih odmora, od usamljenosti koja me je pratila i na pijac i na roditeljske sastanke i na šetnje pored reke...
I tako... reših... i prelomih... bolje je biti sam nego biti sam u dvoje